U Slavonskom Brodu je dana 05. listopada 2013. obilježen Svjetski dan osoba sa stomom. Program je bio održan na Gradskom Korzu.

U vremenu od 10 do 12 sati predstavnici Invalidske udruge "Ilco" Slavonski Brod na brodskom su Korzu na prigodan način obilježili Svjetski dan osoba sa stomom, kako bi se javnost upoznala i upozorila na bolest i njene posljedice.

Obilježavanju su bili nazočni i predstavnici ostalih udruga iz Hrvatske, predsjednik Saveza invalidskih društava Ilco Hrvatske te predstavnici Ilco Saveza Srbije i Bosne i Hercegovine. Učesnici su nakon Korza posjetili slavonskobrodsku Tvrđavu.

Inače, u Hrvatskoj ima više od 7000 tisuća osoba sa stomom. Nažalost njihov broj i dalje raste, što je izravno povezano sa rastom broja oboljelih od bolesti karcinoma crijeva, rektuma ili mokraćnog mjehura te ulceroznog kolitisa i Crohnove bolesti - što su bolesti zbog kojih se između ostalog i stavlja stoma.

 

ilco.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se