Invalidsko društvo ILCO Rijeka dana 01. listopada organizira tradicionalnu manifestaciju Saveza invalidskih ILCO društava Hrvatske pod nazivom Međunarodni dan osoba sa stomom.

Na manifestaciju pozvali smo tridesetak predstavnika desetak ILCO udruga iz Republike Hrvatske te delegate nacionalnih ILCO saveza iz Federacije BiH, Republike Makedonije, Republike Slovenije i Republike Srbije. Delegati iz Makedonije ovaj put nisu u mogućnosti doći.

Manifestacija započinje javnozdravstvenom akcijom na riječkom Korzu gdje će naši članovi i volonteri motivirati sugrađane na odaziv akcijama rane prevencije raka debelog crijeva i dijeliti naše letke i brošure te letke Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva. U neposrednoj blizini odvijati će se istovremeno i javnozdravstvene akcije udruge Nada i NZZJZ PGŽ.

Istovremeno sa javnozdravstvenom akcijom predviđen je program u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16 od 11.00 do 12.30.

Poslije uvodne riječi, pozdravnih govora i zahvale sponzorima i donatorima opisati ćemo aktivnosti naše udruge kroz prikupljanje stoma pomagala od obitelji umrlih osoba sa stomom, Caritasa i Hospicija. Pomagala (ukoliko ih imamo na raspolaganju) smo u mogućnosti dostaviti svim osiguranicima HZZO sa povećanim potrebama i time prebrođujemo period potreban za realizaciju dodatnih količina stoma pomagala i ujedno smanjujemo pritisak na HZZO.

Predavači će iznijeti novosti u pristupu pružanja psihosocijalne potpore i medicinskog tretmana osoba sa stomom, liječenju raka debelog crijeva, kvaliteti života osoba sa stomom i početku edukacije enterostomalnih terapeuta.

Prisustvo je najavila i saborska zastupnica i trenutačna predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, gđa dr. sc. Ines Strenja-Linić, dr.med.

Izjavom za medije nastojati ćemo opisati probleme s kojima se susreću osobe sa stomom i predložiti njihovo rješavanje boljom organizacijom uz neznatni utjecaj na troškove.

Pozivamo sve zainteresirane da prisustvuju manifestaciji!

ilco.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se