Svjedoci smo da nam po smrti osoba sa stomom često preostala stoma pomagala dostavljaju njihove obitelji, domovi za stare i nemoćne, liječnici obiteljske medicine, specijalizirane trgovine medicinskim proizvodima, ljekarne, hospicij, osobe koje su se riješile privremene stome, zamijenile vrstu stoma pomagala i sl. Obzirom na visok trošak koji HZZO izdvaja za doznake za stoma pomagala i činjenicu da dio osoba sa stomom ipak nema dovoljno pomagala, te na sporost realizacije vanredne doznake, nastojimo prikupljati tako oslobođena stoma pomagala preko ILCO Saveza, ILCO društava i Stoma klubova pri lokalnim Ligama protiv raka (dalje: društva).

Zahvaljujući donaciji Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) pokrenuli smo projekt u okviru kojeg prikupljamo slobodna stoma pomagala i omogućujemo dodjelu onima kojima su potrebna.

Apeliramo na sve koji raspolažu slobodnim stoma pomagalima (pogotovo konveksnim podložnim pločicama i svim vrećicama iz dvodjelnih sustava) da nas kontaktiraju. Donacije u pomagalima možete najaviti na telefone ili mail adresu ILCO Saveza i Invalidskog društva ILCO Rijeka, gdje se sredstva i prikupljaju. Ukoliko su nam pomagala koja imate potrebna, organizirati ćemo besplatnu dostavu do našeg skladišta.

ilco.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se