• ILCO Rijeka

  Dobrodošli na stranice ILCO društva Rijeka
 • 1
 • Dan plavih irisa 2017.
 • Poziv na redovnu skuštinu ILCO Rijeka
 • Međunarodni dan osoba sa stomom
 • Manifestacija Saveza
 • Obilježen Dan plavog irisa
 • Dan plavih irisa
 • Skupština ILCO Rijeka
 • Izvještaj sa puta u Republiku Srbiju
 • Novi početak
 • ILCO Rijeka

U organizaciji ILCO Rijeka, 27.05., održano je obilježavanje Dana plavih irisa na više lokacija: Rijeka, Opatija, Krk, Delnice.

Delnice

Saznaj više...

Dragi članovi,

            Pozivamo vas na prisustvo Redovnoj i izbornoj Skupštini Invalidskog društva ILCO Rijeka i navodimo termine ostalih redovnih sastanaka koji se održavaju prema dolje navedenom rasporedu.

  

            Skupština će se održati dana 16. ožujka 2017. na dolje navedenim lokacijama i prema navedenim terminima. Molimo sve članove da prisustvuju skupštini zbog izmjene Statuta, plaćanja članarine, reizbora predsjednika i članova Upravnog odbora i ostalih točaka dnevnog reda.

  

            U 2017. godinu zahvaljujući donacijama i prikupljenim stoma pomagalima ulazimo bolje nego u prethodnom periodu pa ćemo lakše moći planirati izlete i elementarnu pomoć potrebitima slabijeg imovnog stanja u pomagalima.

         U posjedu smo određene zalihe stoma pomagala: vrećica, pločica, ljepila, maramica, pudera, trbušnih pojaseva. Članovi koji nemaju dovoljno pomagala mogu ih dobiti u udruzi. Napominjemo da u pravilu kod dvodjelnih sustava imamo manjak vrećica s ispustom.

    

Saznaj više...

Invalidsko društvo ILCO Rijeka je dana 01. listopada organiziralo tradicionalnu manifestaciju Saveza invalidskih ILCO društava Hrvatske pod nazivom Međunarodni dan osoba sa stomom.

sa korza

Saznaj više...

Invalidsko društvo ILCO Rijeka dana 01. listopada organizira tradicionalnu manifestaciju Saveza invalidskih ILCO društava Hrvatske pod nazivom Međunarodni dan osoba sa stomom.

Na manifestaciju pozvali smo tridesetak predstavnika desetak ILCO udruga iz Republike Hrvatske te delegate nacionalnih ILCO saveza iz Federacije BiH, Republike Makedonije, Republike Slovenije i Republike Srbije. Delegati iz Makedonije ovaj put nisu u mogućnosti doći.

Saznaj više...

Opatija – Dan plavog irisa, manifestacija povezana uz prevenciju raka debelog crijeva, obilježen je jučer i na opatijskoj tržnici u organizaciji Invalidskog društva ILCO Rijeka.

– Svake godine zadnje subote u svibnju provodimo ovu akciju, a jako je bitno istaknuti da je životno važno da se ljudi stariji od 50 godina odazovu na testiranje stolice kada im stigne poziv kući ili da naprave eventualno kolonoskopiju ako osjećaju smetnje ili probleme, kazala je tajnica Saveza invalidskih ILCO društava Hrvatske i voditeljica radionica Invalidskog društva ILCO Rijeka, gđa Arijana Puž.

Saznaj više...

Invalidsko društvo ILCO Rijeka će dana 28. svibnja 2016. od 09.00 do 12.00 sati ispred tržnice u Opatiji obilježiti Dan plavih irisa. Očekujemo sudjelovanje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. Građanima ćemo dijeliti plave irise, naše letke i letke Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva

Saznaj više...

Dana 17. ožujka 2016. održana je skupština Invalidskog društva ILCO Rijeka.

Skupstina2016 Rijeka 1

Za Tajnika društva do isteka mandata dosadašnjem Upravnom odboru izabran je g. Ivica Baškarad.

Usvojeno je Financijsko izvješće o prihodima i rashodima za 2015. godinu te je prihvaćeno izvješće o radu i plan rada za 2016. godinu.

Pozivamo sve novooperirane osobe sa stomom i članove njihovih obitelji sa područja Primorsko-goranske županije da se uključe u rad našeg društva. Međusobno se pomažemo, dijelimo savjete o životu sa stomom, njezi stome, prebrođivanju infekcija i upala kože oko stome, stoma pomagalima, prehrani, prikupljamo slobodna stoma pomagala i dijelimo ih onima kojima su potrebna.

Saznaj više...

Izvještaj sa puta u Republiku Srbiju

Na poziv Nacionalnog invalidskog udruženja ILCO Srbije dana 23.04.2015. članovi Invalidskog društva ILCO Rijeka Arijana Puž, Dragan Puž i Ognjan Peleš otputovali u Republiku Srbiju, Beograd, radi sudjelovanja u međunarodnom skupu nacionalnih ILCO društava Republike Hrvatske, Republike Srbije, Federacije BIH, Republike Slovenije i Ruske federacije - Okruga Astrahan.

Zahvaljujemo Primorsko-goranskoj županiji koja je financirala većinu troškova donacijom u iznosu od 2.000,00 kn.

Putovali smo automobilom Dragana Puža, invalida sa 100 % invalidnosti donjih ekstremiteta pa nismo imali trošak cestarine. Po pristizanju u Beograd prenoćili smo u apartmanu o trošku ILCO Srbije - sve troškove smještaja, puta i prehrane za vrijeme boravka u Srbiji snosili su domaćini.

srbija1

 

Saznaj više...

Informacije za novooperirane pacijente

Mi, pacijenti sa stomom sa područja Primorsko-goranske županije organizirali smo se u Invalidsko društvo ILCO Rijeka kojem je sjedište u Rijeci, Brajda 10/I.

Obzirom da ne održavamo redovita dežurstva u sjedištu Društva, u mogućnosti smo dati savjete ili organizirati individualni kontakt s novooperiranim pacijentima po pozivu na dolje navedene brojeve i adrese.

U sjedištu društva družimo se otprilike jednom mjesečno i u tim kontaktima razmjenjujemo iskustva, upoznajemo se sa novim pacijentima, prenosimo im savjete u vezi održavanja stome, informiramo ih o pravima vezanim uz invalidsko i mirovinsko osiguranje, zdravstveno osiguranje, socijalnu skrb, sve do pitanja povlastica osoba s invaliditetom.

Invalidsko društvo ILCO Rijeka član je Saveza invalidskih društava ILCO Hrvatske.

Adrese za slanje pošte, telefonski brojevi i e-mail adrese:

Invalidsko društvo ILCO Rijeka
51000 RIJEKA
Mihačeva draga 9

Ognjan Peleš, dipl. oecc.
predsjednik društva
Mob. 098 369 310

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Saznaj više...


ilco.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se