• ILCO Nova Gradiška

    Dobrodošli na stranice ILCO društva Nova Gradiška
  • 1
  • Društvo u mirovanju
  • Dan plavog irisa Nova Gradiška
  • Sa stomom se može kvalitetno živjeti

Uslijed bolesti vodstva udruge i neaktivnosti ostalih članova udruga je prestala djelovati.  Nadamo se ponovno aktivirati udrugu, a do tada se osobe sa stomom ili članovi obitelji mogu obratiti na mobitel 099 198 2846 ili telefon 035 361 891, gđa Marijana Kruljac, ili u ILCO društva u Osijeku,  Požegi ili Slavonskom Brodu te na adresu ILCO Saveza.

Saznaj više...
Jutros je Invalidsko društvo Ilco Nova Gradiška na gradskom trgu organiziralo akciju pod nazivom "Plava vrpca za ruku nade - Dani irisa". Akcija se održava u svim većim gradovima u Hrvatskoj, a Novogradiščani su je obilježili po prvi puta.

Invalidsko društvo Ilco Nova Gradiška u suradnji s Invalidskim društvom Požege i Slavonskog Broda obilježili su Dane irisa. Akcija je potpora programu Ministarstva zdravlja u provođenju programa za rano otkrivanje raka debelog crijeva. U sklopu akcije dijelili su irise i promotivni matrijal. Plavi irisi i plava vrpca simboliziraju borbu protiv raka debelog crijeva, drugog najčešćeg raka i u Hrvatskoj i u svijetu kod osoba oba spola. Oko 1900 muškaraca i oko 1200 žena svake godine u Hrvatskoj oboli od raka debelog crijeva što ovu tešku bolest svrstava u velik javnozdravstveni problem. Nažalost, svega 18 % slučajeva raka debelog crijeva otkrije se u početnoj fazi tj. dok je bolest izlječiva i kad liječenje ne uzrokuje  velike  posljedice po dušu i tijelo. Prikupljena sredstva donirat će za potrebe u poplavljenim područjima.

Saznaj više...

SA STOMOM SE MOŽE KVALITETNO ŽIVJETI


NOVA GRADIŠKA, 8. veljače 2011.


Marijana Kruljac, predsjednica Invalidskog društva ILKO Nova Gradiška, udruge koja skrbi o svojim članovima koji su oboljeli od raka debelog crijeva i drugih bolesti debelog i tankog crijeva okupila je danas u prostorijama Liječničkog zbora svoje članove na redovnom sastanku.

Saznaj više...


ilco.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se