• ILCO Koprivnica

    Dobrodošli na stranice ILCO društva Koprivnica
  • 1
  • In memoriam - Katarina Špoljarić
  • Obilježen Dan plavog irisa
  • Dan plavih irisa
  • Susret članova Saveza 2015.
  • Već deset godina živim sa dvije stome
  • Dan plavih irisa u Koprivnici

katarina spoljaric

Dana 14. travnja 2018. umrla je uslijed komplikacija od duge i teške bolesti naša Katarina Špoljarić, neumorna radnica i volonterka.

Bila je predsjednica Invalidskog ILCO društva Koprivnica od osnutka 01. veljače 2007.

Kao aktivni član Saveza invalidskih ILCO društava Hrvatske bila je član Predsjedništva u prošlom mandatu.

Iako je i sama oboljela od teške bolesti, nalazila je snagu da svoje iskustvo u borbi sa bolešću prenosi na novooboljele članove. Pomagala je članovima savjetima, bodrila ih, ulijevala optimizam, organizirala rad udruge, učestvovala u oporavku i organizaciji života oboljelih nakon operacije.

Organizirala je mnoštvo javnozdravstvenih akcija rane prevencije raka debelog crijeva kroz koje je osvješćivala sugrađane o potrebi odaziva na pozive rane prevencije koje dostavlja Zavod za javno zdravstvo osobama ciljane skupine od 50 do 74 godine kako bi se se bolest na vrijeme otkrila i uspješno liječila.

Bila je skromna, samozatajna, uporna, brižna, jednostavna i topla osoba, no usuđujem se reći da je svojim angažmanom u udruzi bila posebna i nenadoknadiva.

Drago nam je da smo je imali kao suradnicu, žao nam je što nas je prerano napustila.

Saznaj više...

Obilježen Dan plavih irisa, humanitarna akcija namijenjena prevenciji i ranom otkrivanju raka debelog crijeva, održana pod nazivom „Ruka nade za plavu vrpcu“.

koprivnica 2016 1

Saznaj više...

U Koprivnici će dana 28. svibnja između 10.00 i 12.00 sati na Zrinskom trgu ispred Pivnice Kraluš invalidsko društvo ILCO Koprovnica obilježiti Dan plavih irisa pod nazivom „Ruka nade za plavu vrpcu" . Građanima ćemo dijeliti plave irise, naše letke i letke Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva. Zainteresirani građani moći će dobiti informacije o potrebi odaziva na pozive na testove prevencije.
Ova manifestacija je zajednička manifestacija Saveza invalidskih ILCO društava Hrvatske i doprinos aktivnostima Ministarstva zdravlja, HZZO, Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

Saznaj više...

U Koprivnici je dana 01.10.2015. u organizaciji Invalidskog ILCO društva Koprivnica održan susret članova Saveza invalidskih ILCO društava Hrvatske kao centralno obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa stomom. Međunarodni dan osoba sa stomom obilježen je i u Sisku 02.10.2015. te u Slavonskom Brodu 03.10.2015. Hvala svima koji su pomogli pripremi i održavanju manifestacija na trudu i odličnoj organizaciji!

Saznaj više...

 

Gospođa Marija Radinović već deset godina živi sa dvije stome.

Gospođa Marija je uz pomoć obitelji (dviju kćeri) zajedno prolazila kroz sve radosti i teškoće vezane uz problematiku života sa stomom..

U tome je znatno doprinjela pomoć gospođe Katarine Martinčić, koja ima više nego odličnu i stručnu kućnu njegu, te predsjednice ILCO društva Koprivnica, g-đe Katarine Špoljarić.

Gospođa Marija, kao i ostali članovi ILCO društva Koprivnica jedva čekaju svaki prvi ponedjeljak u mjesecu koji je rezerviran za zajedničko druženje.

Dvije Katarine su pacijentima sa stomom na raspolaganju i sve ostale dane u godini kad za to ima potrebe.

 

Slijedi članak objavljen u Podravskom listu dana 2. lipnja 2014.

 

Scan 2 stome

 

 

 

Saznaj više...

U organizaciji Udruge osoba sa stomom invalidskog društva „ILCO- KOPRIVNICA" u subotu, 31. svibnja ispred gradske tržnice održana je humanitarna akcija „Ruka nade za plavu vrpcu" . Akcija je potpora Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka debelog crijeva.
Humanitarnom donacijom akciju je podržao i zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić.

 

ILCO-KOPRIVNICA  31.05.2014 40 Small

 

Saznaj više...


ilco.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se