• ILCO Čakovec

    Dobrodošli na stranice ILCO društva Čakovec
  • 1
  • Obilježen Dan plavog irisa
  • Poziv na obilježavanje dana irisa
  • Godišnji izvještaj za 2015. o radu i aktivnostima ILCO društva Čakovec
  • Dan plavih irisa Čakovec

Prema podacima Registra za rak Republike Hrvatske, rak debelog crijeva je na drugom mjestu po broju novooboljelih i umrlih osoba od raka.  Godišnje obolijeva oko 3000 osoba, a umire ih oko 1900. Upravo iz tog razloga članovi Županijske lige protiv raka Čakovec- klub ILCO, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije te ILCO Savezom Hrvatske su u subotu, 28.05.2016. od 9 do 12 sati  na Trgu Republike obilježili Dan plave vrpce (Dan irisa).

Saznaj više...

Pozivamo vas na obilježavanje Dana plave vrpce (Dan irisa)  u subotu, 28.05.2016. na Trgu Republike u vremenu  od 9-12 sati

Prema podacima Registra za rak Republike Hrvatske, rak debelog crijeva je na drugom mjestu po broju novooboljelih i umrlih osoba od raka.  Godišnje obolijeva oko 3000 osoba, a umire ih oko 1900. Upravo iz tog razloga članovi Županijske lige protiv raka Čakovec- klub ILCO, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije te ILCO Savezom Hrvatske odlučili su informirati građane o važnosti brige o zdravlju te prevenciji i ranom otkrivanju raka debelog crijeva. S tim će ciljem u subotu, 28.05.2016. od 9 do 12 sati  na Trgu Republike obilježiti Dan plave vrpce (Dan irisa) te će tom prigodom dijeliti cvjetove irisa i letke s informacijama o raku debelog crijeva te pritom upoznati građane s opasnostima i mogućnošću prevencije raka i ostalih bolesti debelog crijeva. Također, na Trgu Republike će biti postavljen veliki model debelog crijeva. U akciji će sudjelovati i učenici Srednje škole Čakovec smjer medicinske sestre koji se redovito uključuju u humanitarne  akcije koje provodi Liga.

Saznaj više...

Kao svake godine tako i ove sastajemo se svaki prvi petak u mjesecu u 17 sati. Ove godine dobili smo nekoliko novih članova,a nažalost neki su nas i napustili. Pošto smo se brojčano povećali pa smo stoga bili i nešto aktivniji.

Naša aktivnost započinje sa akcijom dani „PLAVE VRPCE, IRISA“ koje je ove godine bilo održano 31.svibnja.2015. sa svrhom prevencije i pravodobno otkrivanje raka debelog crijeva.Povodom Dana stomista ,1.listopada 2015.godine,sudjelovali smo na susretu članova ILCO Hrvatske, domaćin je bio ILCO Koprivnica,gdje smo proveli dan u jako lijepom druženju koje nam je priredio domaćin. Zatim smo sudjelovali u radionicama sa ostalim članicama županijske lige i izrađivali božićne i novogodišnje ukrase. Jedan ugodan i lijepi dan proveli smo i na božićnom sajmu u Zagrebu .

Naravno godinu završavamo uz večeru i veselo druženje sa članovima cijele županijske lige protiv raka Čakovec.

Veliki pozdrav ILCO društva Čakovec!

Saznaj više...

Županijska liga protiv raka Čakovec s ciljem poticanja građana da vode brigu o svom zdravlju te na rano otkrivanje bolesti raka debelog crijeva 31. svibnja provela je akciju „Ruka nade za plavu vrpcu".

Predsjednica ILCO društva Čakovec Božena Dubroja tom je prigodom istakla podatak kako se kod otprilike 3000 ljudi u Hrvatskoj svake godine otkriju simptomi karcinoma debelog crijeva.

PIC00006

 

Saznaj više...


ilco.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se