Opatija – Dan plavog irisa, manifestacija povezana uz prevenciju raka debelog crijeva, obilježen je jučer i na opatijskoj tržnici u organizaciji Invalidskog društva ILCO Rijeka.

– Svake godine zadnje subote u svibnju provodimo ovu akciju, a jako je bitno istaknuti da je životno važno da se ljudi stariji od 50 godina odazovu na testiranje stolice kada im stigne poziv kući ili da naprave eventualno kolonoskopiju ako osjećaju smetnje ili probleme, kazala je tajnica Saveza invalidskih ILCO društava Hrvatske i voditeljica radionica Invalidskog društva ILCO Rijeka, gđa Arijana Puž.

Uz letke i informacije, članovi društva dijelili su i cvjetove irisa te časopis ILCO saveza ”Ruka nade”, a sve to zabilježilo je i oko kamere.

Manifestaciji su prisustvovali i predstavnici Lige protiv raka Primorsko-goranske županije i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo  Primorsko-goranske županije.

akcija plavi cvijet irisa 2016 2

ilco.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se