Prema podacima Registra za rak Republike Hrvatske, rak debelog crijeva je na drugom mjestu po broju novooboljelih i umrlih osoba od raka.  Godišnje obolijeva oko 3000 osoba, a umire ih oko 1900. Upravo iz tog razloga članovi Županijske lige protiv raka Čakovec- klub ILCO, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije te ILCO Savezom Hrvatske su u subotu, 28.05.2016. od 9 do 12 sati  na Trgu Republike obilježili Dan plave vrpce (Dan irisa).

Informirali su građane o važnosti brige o zdravlju te prevenciji i ranom otkrivanju raka debelog crijeva. S tim su ciljem tom prigodom dijelili cvjetove irisa i letke s informacijama o raku debelog crijeva te upoznavalii građane s opasnostima i mogućnošću prevencije raka i ostalih bolesti debelog crijeva. Također, na Trgu Republike bio je postavljen veliki model debelog crijeva. U akciji su sudjelovali i učenici Srednje škole Čakovec smjer medicinske sestre koji se redovito uključuju u humanitarne  akcije koje provodi Liga. U sklopu ove akcije, građani su na štandu mogli kupiti i ulaznice za humanitarnu akciju ''Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom 2016.'', a koja će se održati 10.06.2016. u 19h u Centru za kulturu Čakovec. Ulaznice se prodaju po cijeni od 30 kn, a novac prikupljen akcijom će se koristiti za rehabilitaciju članova klubova koji djeluju unutar Lige.

slika00046 977485

cakovec 2016 1

ilco.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se