Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Vjeran Radelić primio je jučer u Gradskoj vijećnici Ivana Kovačića, predsjednika ILCO društva Varaždin, Snežanu  Cmiljanić –Milojević predsjednicu ILCO društva Srbije te Dragana Trivuna,  predsjednika ILCO  društva iz Bosne i Hercegovine.
 
Povod za prijem bila je godišnja skupština Invalidskog društva ILCO Varaždin koje izvrsno surađuje s društvima iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a čiji su predstavnici bili počasni gosti na skupštini.
 
Svrha udruga je ne samo unapređivanje kvalitete života osoba s ugrađenom stomom, već i podrška i informiranje novooperiranih osoba, edukacija i zbrinjavanje pomagalima, organiziranje stručnih predavanja, posjete starijim osobama. Na prijemu u varaždinskoj vijećnici predstavnici ILCO društava naglasili su važnost prevencija i čestih kontrola rizične populacije, a istaknuli su i pozitivne primjere bolesnika sa stomom koji su uključeni u svakodnevni i javni život u svojim sredinama.
 
Inače, udruga ILCO jedna je od onih čiji se rad podupire iz varaždinskog gradskog proračuna.
ilco.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se