I ove je godine na Franjevačkom trgu u Varaždinu 28.05.2016 . od 10 do 13 sati invalidsko ILCO društvo Varaždin organiziralo javno-zdravstveni skup pod nazivom Dan plavog irisa, s ciljem podizanja razine svijesti o važnosti ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

varazdin 2016 1

Članovi ILCO društva prisutne su informirali kako se poslije operacije raka debelog crijeva može još dugo i zadovoljno živjeti, dijelili su brošure s temama brige o zdravlju, važnosti preventivnih pregleda i ranog otkrivanja raka debelog crijeva, cvijet plavi iris kao simbol prevencije,te Informator i Ruku Nade časopis saveza.
Štand su posjetili liječnici Opće bolnice Varaždin s ravnateljicom dr. Sanja Zember, dr Krunoslav Kovačić ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo,dr. Ljiljana Plačko kao i gosp. Alen Kišić  dožupan Varaždinske županije koji su svojom nazočnošću potvrdili značajnost ove manifestacije.

Veliki odaziv i zainteresiranost građana za tribinu dovoljan je dokaz da je ovaj projekt opravdao svoje postojanje, jer na taj način sve veći broj ljudi postaje osvješten o važnosti ranog otkrivanja R.D.C. o čemu ovisi i uspješnost njegova liječenja.

Obilježavanjem Dana plavog irisa ILCO društvo Varaždin uključilo se u Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva zajedno s ostalim društvima iz Hrvatske.

Da se ostvari ovaj projekt svoj doprinos su dali i mnogi donatori: Ministarstvo zdravlja kroz projekt Saveza invalidskih ILCO društava Hrvatske, Varaždinska županija, Grad Varaždin, Varaždinska bolnica,Komunalno i Gradska tržnica.

Ovo događanje popratili su mnogi mediji kao što su Radio Varaždin, Radio megaton, Radio max,Varaždinska televizija, tjedne novine regional,i E – Varaždin, a za vedrije raspoloženje pobrinuo se lokalni tamburaški bend „Hajdina“ iz Zbelave.

ilco.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se