Invalidsko društvo ILCO Rijeka je dana 01. listopada organiziralo tradicionalnu manifestaciju Saveza invalidskih ILCO društava Hrvatske pod nazivom Međunarodni dan osoba sa stomom.

sa korza


Na manifestaciju pozvali smo tridesetak predstavnika desetak ILCO udruga iz Republike Hrvatske te delegate nacionalnih ILCO saveza iz Federacije BiH, Republike Makedonije, Republike Slovenije i Republike Srbije. Delegati iz Makedonije ovaj put nisu u mogućnosti doći.
Manifestacija je počela javnozdravstvenom akcijom na riječkom Korzu gdje su naši članovi i volonteri motivirali sugrađane na odaziv akcijama rane prevencije raka debelog crijeva i dijelili naše letke i brošure te letke Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva. U neposrednoj blizini odvijale su se istovremeno i javnozdravstvene akcije udruge Nada i NZZJZ PGŽ.
Istovremeno sa javnozdravstvenom akcijom održan je program u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16 od 11.00 do 12.30.
Poslije uvodne riječi, pozdravnih govora i zahvale sponzorima i donatorima opisane su aktivnosti naše udruge kroz prikupljanje stoma pomagala od obitelji umrlih osoba sa stomom, Caritasa i Hospicija. Pomagala (ukoliko ih imamo na raspolaganju) smo u mogućnosti dostaviti svim osiguranicima HZZO sa povećanim potrebama i time prebrođujemo period potreban za realizaciju dodatnih količina stoma pomagala i ujedno smanjujemo pritisak na HZZO.
Predavači su iznijeli novosti u pristupu pružanja psihosocijalne potpore i medicinskog tretmana osoba sa stomom, liječenju raka debelog crijeva, kvaliteti života osoba sa stomom i početku edukacije enterostomalnih terapeuta.
Posjetila nas je i saborska zastupnica i trenutačna predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, gđa dr. sc. Ines Strenja-Linić, dr.med.

ilco.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se