katarina spoljaric

Dana 14. travnja 2018. umrla je uslijed komplikacija od duge i teške bolesti naša Katarina Špoljarić, neumorna radnica i volonterka.

Bila je predsjednica Invalidskog ILCO društva Koprivnica od osnutka 01. veljače 2007.

Kao aktivni član Saveza invalidskih ILCO društava Hrvatske bila je član Predsjedništva u prošlom mandatu.

Iako je i sama oboljela od teške bolesti, nalazila je snagu da svoje iskustvo u borbi sa bolešću prenosi na novooboljele članove. Pomagala je članovima savjetima, bodrila ih, ulijevala optimizam, organizirala rad udruge, učestvovala u oporavku i organizaciji života oboljelih nakon operacije.

Organizirala je mnoštvo javnozdravstvenih akcija rane prevencije raka debelog crijeva kroz koje je osvješćivala sugrađane o potrebi odaziva na pozive rane prevencije koje dostavlja Zavod za javno zdravstvo osobama ciljane skupine od 50 do 74 godine kako bi se se bolest na vrijeme otkrila i uspješno liječila.

Bila je skromna, samozatajna, uporna, brižna, jednostavna i topla osoba, no usuđujem se reći da je svojim angažmanom u udruzi bila posebna i nenadoknadiva.

Drago nam je da smo je imali kao suradnicu, žao nam je što nas je prerano napustila.

ilco.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo i pratio statistiku posjeta. Klikom na 'Slažem se' dajete nam dopuštenje postavljanja kolačića na Vaše računalo.
Slažem se